Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Vakuovačka není hračka! Ale další z položek na vašem gastro „must have“ seznamu

„Upozonění: Pořízení vakuovacího systému může způsobit závislost na vakuování!“ Tak přesně tahle věta vám probleskne hlavou, když vakuovačku poprvé rozbalíte a začnete odhalovat její funkce a vychytávky. Kdo jednou vyzkouší pohodlí, které vakuování potravin přináší, už se s tímhle praktickým pomocníkem nedokáže rozloučit. Důvod? Jeden rozhodně není!

Šetrné k lidským zdrojům i peněžence

Podle Evropské unie končí každoročně v koši 88 milionů tun naprosto zdravotně nezávadného jídla v celkové hodnotě 143 miliard eur! A to jsou čísla, která už stojí za zamyšlení. Jedním ze způsobů, jak snížit objem vyhozených a zkažených potravin, je jejich vakuování.

A třeba právě ve společnosti moderních vakuovacích systémů Laica. Tyhle praktické vakuovačky totiž dokážou jednoduchým, přesto účinným způsobem prodloužit životnost potravin až desetinásobně!

Vakuovací systémy totiž potraviny zataví do zdravotně nezávadné a pevné folie a z ní pak následně odsají přebytečný vzduch, který za normálních okolností představuje ideální prostředí pro růst a množení bakterií, plísní a dalších patogenů.

Co všechno můžete zavakuovat?

Inovativní Laica pomocníci zvládnou zavakuovat jak suché, tak mokré potraviny. Aby bylo vakuování bezpečné a jednoduché, můžete si snadno nastavit jeden ze tří režimů:

  1. Režim Standart je určený pro vakuování suchých potravin (např. chléb, těstoviny apod.)
  2. Program Medium pomůže s vakuováním vlhčích potravin, kam patří třeba ovoce nebo zelenina
  3. Program Strong pak ocení všichni milovníci masa. Naložené maso v oblíbené marinádě stačí zavakuovat  a nechat marinovat. Kromě masa se ale tenhle program hodí taky pro vařenou zeleninu nebo další druhy extra mokrých potravin.

Náš tip: U vakuovačky nemusíte využívat jenom přednastavených systémů. Snadno ji přepnete do manuálního režimu pomocí funkce „Pulse vacuum“.

Maličkosti, které potěší

Součástí moderních vakuovaček je i řada vychytaných funkcí, které budete postupně objevovat a rádi je využívat. Nechybí samozřejmě integrovaný řezák potravinových folií, sběrná miska na tekutinu nebo hadička, kterou můžete použít pro vakuování obsahu dóz. O tom, za jak dlouho bude potravina bezpečně zavakuovaná informuje světelný indikátor s odpočtem.

A výkon čerpadla? Víc, než uspokojivý! Třeba u modelu Laica VT3240 Xpro jde o 22l/min a podtlak 900 mbar, což už jsou čísla, která při práci s vakuovačkou opravdu pocítíte. Celý proces je nesmírně intuitivní, rychlý a časově nenáročný. Jedinou menší nevýhodou je vyšší hlučnost přístroje, kterou ale vyvažují ostatní přednosti zmíněné výše.

 

Pošlete článek známému