31.10.2022
Náhradní filtry do konvice Laica jsou vyráběny v Itálii a jednotlivé výrobní procesy jsou průběžně monitorovány a pod přísnou kontrolou. U každého filtru do filtrační konvice lze podle sériového čísla přesně stanovit datum výroby. Každý vodní filtr je 100% sterilní. Náhradní filtry Laica prošly nejnáročnějším systémem certifikací pro výrobky určené v potravinářství. Vyvarujte se nákupu vodních výměnných filtrů do konvic s nejasným původem vzniku a bez náležitých certifikátů.
Filtr do konvice typ bi-flux: vhodné do všech filtračních konvic Laica. Jeden vodní filtr bi-flux vystačí na 1 měsíc používání (max. na 150 litrů přefiltrované vody)
Výměnný filtr je klíčová součást celého systému. Pití vody z kohoutku je bezpečné, ale chuť a vzhled této vody se výrazně liší v závislosti na kvalitě místního zdroje. Použitím filtrů LAICA jsou nežádoucí substance vody výrazně redukovány a zvýšíte požitek z pití kvalitní a zdravé vody.
Aktivní uhlík a pryskyřice iontoměniče, které jsou obsaženy ve výměnném filtru se v průběhu používání nasytí a ztrácí po určité době svou čistící účinnost. Můžeme tento jev přirovnat k ručníku - po nasycení vodou ztrácí svoji sušící schopnost.
Životnost výměnného filtru LAICA závisí na kvalitě místní vody. Laboratorní testy prokázaly, že účinnost filtru je 30 dnů používání, nebo 150 litrů vody. Filtrační konvice LAICA jsou vybaveny indikátorem, který vždy informuje o životnosti používaného filtru, aby bylo dosaženo optimálního čistícího efektu.
Ne, vodní filtr jen eliminuje nežádoucí vodní kámen, neodstraňuje však z vody žádné minerální prvky. V běžné vodě jsou minerální prvky obsažené pouze v zanedbatelném množství a většinu minerálních prvků tělo získává během dne ze stravy. Museli bychom vypít stovky litrů vody denně, abychom získali stejné množství minerálních solí získaných během dne z jídla.
Tvrdost vody se skládá z dočasné a stálé tvrdosti. Dočasná tvrdost je tzv. vodní kámen, který negativně ovlivňuje chuť, vzhled vody a výrazně zhoršuje i chuť teplých a studených nápojů a jídel připravených z takové vody. Dále zapříčiňuje ukládání vodního kamene ve spotřebičích, jako jsou rychlovarné konvice, kávovary, žehličky atd. Stálá tvrdost se skládá z tělu potřebných minerálních látek a stopových prvků. Filtry LAICA výrazně redukují dočasnou tvrdost vody.
Aktivní uhlík je impregnován malým množstvím stříbra. Tento postup zamezuje růstu bakterií v průběhu životnosti (30 dnů nebo 150 litrů).
Jako u ostatních nápojů a potravin, tak i u filtrované vody je doporučováno ji uchovávat v lednici. Voda zůstane déle kvalitní a chutná.
Výměnné filtry nemůžou zcela eliminovat všechny bakterie a toxiny, které se občas v nepitné vodě vyskytují. Pouze voda, která je prokazatelně pitná, tedy voda z Vašeho kohoutku, která je pod pravidelnou kontrolou místních úřadů smí být použita k filtraci ve filtračních systémech LAICA.
Preventivní sterilizace výměnných filtrů LAICA vám zaručuje 100% jistotu, že filtry v neporušeném obalu neobsahují žádné bakterie. Při vyjmutí filtru tak máte záruku dodržení nejvyšších hygienických standardů.
Chlor je bezpečně používaný desinfekční prostředek k úpravě vody. Spolehlivě z vody odstraňuje všechny viry a bakterie. Jeho přítomnost však negativně ovlivňuje chuť a vzhled vody. Aktivní uhlík obsažený ve výměnném filtru redukuje množství chlóru ve vodě na naprosté minimum.
Ne, chlor je použit ve vodohospodářství především pro odstranění bakterií a virů z vody. Bohužel reakcí chloru s bakteriemi nebo viry mohou vznikat chlorované uhlovodíky, které mohou způsobovat zdravotní problémy. Naše filtry tyto látky redukují na naprosté minimum.
Ano, chlorované uhlovodíky jsou nebezpečné. Chlor, který je použit pro zničení bakterií a virů ve vodě s těmito organickými látkami reaguje a vznikají například trihalometany. Trihalometany jsou karcinogení.
Výměnný filtr je technický výrobek, který je používán v potravinářství - musí proto splňovat ta nejpřísnější hygienická kritéria. Sterilizace je jedním z nich. Vyvarujte se používání podobných produktů bez platných certifikátů. Vždy před nákupem požadujte certifikáty kvality k nahlédnutí.
Během toku vody v kovovém potrubí, dochází k uvolňování některých nežádoucích těžkých kovů jako je zinek, olovo, měď, rtuť, hliník atd. Je široce vědecky zdokumentována škodlivost (toxicita) těchto prvků na lidský organismus, proto je důležité snížit jejich přítomnost ve vodě na minimum.
Molekuly pryskyřice reagují spolu s ionty vody a důsledkem je odstranění dočasné tvrdosti, která negativně ovlivňuje chuť vody a vede k ukládání vodního kamene v řadě domácích spotřebičů. Tímto způsobem jsou z vody také významně redukovány těžké kovy (měď, olovo, zinek, rtuť, hliník, atd.).
Test vaření s filtrovanou a běžnou vodou z vodovodu ukázal markantní rozdíly při přípravě mnoha vařených potravin. Rozdíly byly obzvláště velké při použití velmi tvrdé vody. Rozdíly lze poznat na barvě, chuti, vůni a struktuře jídla. Potraviny jsou pak mnohem chutnější.
Při vaření vody obsahující dočasnou tvrdost vzniká křída. Křída absorbuje extrakty z čaje, tyto extrakty způsobují změnu barvy a jsou příčinou špatného vzhledu a nahořklé chuti. Díky filtraci vody je čaj čirý a chuť výraznější.
Související produkty